Blog

Υγεία

Η εξοικείωση με το τι είναι φυσιολογικό θα σας βοηθήσει στην πρόληψη και στην έγκαιρη ανίχνευση. Αυτός είναι ο σκοπός των άρθρων που έχουμε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουν να παρατηρήσετε το σώμα σας, να είστε συντονισμένοι με αυτό για να εντοπίζετε τις αλλαγές σε καθημερινή βάση και να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια όπου απαιτείται.

«Όσο πιο πολύ νερό πίνετε τόσο πιο πολύ βοηθάτε το συκώτι σας να κάνει σωστά τη δουλειά του, να μεταβολίζει δηλαδή το λίπος, όπως επίσης και τα νεφρά σας να καθαρίζουν τις τοξίνες από το αίμα».
Σε τι διαφέρει η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) από τη ΦΑΛΑΠ;   Είναι δύο διαφορετικά προβλήματα υγείας όμως ξεκινούν από έναν παρόμοιο μηχανισμό, δηλαδή, από την άνοδο των υγρών του στομαχιού προς τον οισοφάγο (αναγωγή), κυρίως τις ώρες που είναι κάποιος ξαπλωμένος. Στην περίπτωση της ΦΑΛΑΠ, τα υγρά φτάνουν πιο ψηλά, μέχρι τον λάρυγγα ή ακόμα και ως το πίσω μέρος της μύτης (στον ρινοφάρυγγα) και σε αυτά τα σημεία προκαλούν βλάβες.
Η αρωματάση αποτελεί ένζυμο που διεγείρει τη σύνθεση οιστρογόνων με το να είναι παρούσα σε διάφορους ιστούς του σώματος, αλλά ειδικά σε περιοχές όπως το δέρμα, ο μαστός, ο εγκέφαλος, ο λιπώδης ιστός, οι μύες και τα οστά. Οι αναστολείς της αρωματάσης ανήκουν σε μια κατηγορία φαρμάκων που χρησιμοποιούνται συνήθως στη θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών ή του μαστού και τα οποία ελαχιστοποιούν ή καθυστερούν την αντιγραφή των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό και την ανάπτυξη όγκων.
Πολλοί άνθρωποι αντλούν ευχαρίστηση ευχαριστώντας τους άλλους. Τι είναι αυτό που ωθεί τους ανθρώπους να επιθυμούν να είναι τα καλά παιδιά; Αυτό το βασανιστικό συναίσθημα που νιώθουν όσοι επιζητούν την ευχαρίστηση των άλλων είναι ενεργοβόρο και βασανιστικό. Πόσες φορές αναγκάζονται να ποδοπατήσουν τις δικές τους ανάγκες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των γύρω τους... Κι αυτή η τακτική της συνεχούς εξυπηρέτησης των άλλων πολλές φορές τους αγανακτεί. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ενδοπροσωπική διαμάχη. Αυτή η αυτοκαταπιεστική συμπεριφορά εχει στη ρίζα της την ενοχή. Η ενοχή κουβαλάει ένα ψυχικό βάρος και αρνητικά συναισθήματα όπως θυμό και άγχος. Η πηγή της ενοχής βρίσκεται ενδεχομένως στην πρώιμη παιδική ηλικία, στη γονεική διαπαιδαγώγηση, στον τρόπο δηλαδή που μας μεγάλωσαν οι γονείς μας, στην απουσία συναισθηματικού δεσμού ή ψυχικής εγγύτητας, στον τρόπο που επέβαλλαν την τιμωρία οι γονείς μας κ.ά.
Μια φέτα μήλου όταν σαπίζει γίνεται καφέ. Τα ψάρια όταν σαπίσουν μυρίζουν άσχημα. Ενα κόψιμο στο δέρμα κοκκινίζει, πονάει και κάνει φλεγμονή. Ολα αυτά προκύπτουν από μια φυσική διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση.Συμβαίνει σε όλα τα κύτταρα στη φύση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχει το σώμα μας.
Ανάλογα με την ζημιά που προκαλείται στο σώμα, (έκταση, σοβαρότητα), τα εγκαύματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
Ενυδατώνει , δυναμώνει τα εύθραυστα νύχια , προστατεύει , θεραπεύει από τυχόν φλεγμονές, θρέφει, λειαίνει την πλάκα και δημιουργεί την ιδανική βάση για το βερνίκι. Το λάδι δεν είναι μια κίνηση ρουτίνας αλλά η διαδικασία που σώζει την υγεία και καλή όψη των νυχιών. Τι είναι. Όπως δηλώνει και η ονομασία του είναι λάδι - συνήθως ένα μείγμα από έλαια- που ενυδατώνει σε βάθος και θρέφει, πρώτα απ' όλα, τα επωνύχια - τα γνωστά μας πετσάκια- και, στη συνέχεια, όλο το νύχι.  
Ξέρεις ήδη ότι καλό είναι να προτιμάς φυσικά προϊόντα που δεν έχουν προσθήκη έξτρα -συνήθως- άγνωστων για το ευρύ κοινό στοιχείων. Και εννοείται πως όποιο προϊόν μπορείς ν’ αντικαταστήσεις με κάτι που μας παρέχει η φύση είναι ιδανικό να το κάνεις.
Aποκαλούμενο και σύνδρομο Martin-Bell, το σύνδρομο Εύθραυστο Χ αποτελεί το συχνότερα συνδεδεμένο σύνδρομo με τη νοητική υστέρηση. Χαρακτηρίζεται από συμπεριφορές αυτιστικού τύπου, μέτρια προς μεγάλη νοητική υστέρηση και προβλήματα συμπεριφοράς. Σχεδόν αποκλειστικά μεταβιβαζόμενο από μητέρα προς γιο, επηρεάζει 1 ανά 1.000-2.000 γεννήσεις αρρένων.
Η οικογενειακή υπερχοληστερολαιμία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται τη χοληστερόλη. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα με οικογενειακή υπερχοληστερολαιμία έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρης καρδιακής προσβολής.
Δυσανεξία στη λακτόζη είναι η μη πλήρης πέψη της λακτόζης, του σακχάρου που περιέχεται στο γάλα, λόγω έλλειψης του ένζυμου λακτάση, το οποίο παράγεται στο ανώτερο τμήμα των κυττάρων του εντέρου.
Εάν είσαι γυναίκα γνωρίζεις πολύ καλά την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής αυτών και το πιθανότερο είναι να έχεις αντιμετωπίσει έστω και μια μικρή μόλυνση στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι κολπίτιδες, οι μολύνσεις και γενικά οι διάφορες φλεγμονές των γεννητικών οργάνων συνήθως οφείλονται σε μικροοργανισμούς που ουσιαστικά διαταράσσουν την χλωρίδα του γυναικείου κόλπου και πιο συγκεκριμένα τα ωφέλημα βακτήρια που ζουν σε αυτόν.
Το οργανικό πυρίτιο (Silicium organic) G5 γοητεύει το κοινό και συναρπάζει τους επιστήμονες εδώ και πολλές γενιές. Είναι η μορφή πυριτίου που αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό και του οποίου η δράση είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια. Γι αυτό τον λόγο τα επιστημονικά δεδομένα ενθαρρύνουν την χρήση του.
Σωστή απολύμανση- Βγάζοντας τους πρέπει οπωσδήποτε να τους ξεπλένεις με το ειδικό υγρό τους, τρίβοντάς τους με μαλακές κινήσεις.
Ο Φυσίατρος είναι γιατρός εξειδικευμένος στην Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση Η Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση (ΦΙΑπ) είναι η «Θεραπεία με χρήση φυσικών μέσων» (όπως το νερό η ζέστη, το κρύο ο ηλεκτρισμός) ήταν ο παλιός ορισμός. Είναι μια κύρια και αυτόνομη Ιατρική ειδικότητα , που δημιουργήθηκε και άρχισε να αναπτύσσεται μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω των επιζώντων στρατιωτών με βαρειες αναπηρίες οι οποίοι έπρεπε να επανενταχτούν στην κοινωνία. Στην Αμερική αναπτύχθηκε ραγδαία μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ. Η ανάγκη ανάπτυξης και κατοχύρωσης της ειδικότητας αυτής προέκυψε μέσα από την εμπειρία της άσκησης της.
Το λάδι καρύδας είναι ένα εδώδιμο ωμό λάδι,που χρησιμοποιείται ευρέως στις τροπικές χώρες εδώ και πολλές γενιές, αποτελώντας την κύρια πηγή μαγειρικού ελαίου στη διατροφή τους. Έχει πολλές χρήσεις στη μαγειρική, τη φαρμακευτική και τη βιομηχανία. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο και για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως το τηγάνισμα.
Τα σωματικά συμπτώματα που αντιμετωπίζει ένα άτομο όταν έχει ακροφοβία ή υψοφοβία, είναι σχεδόν τα ίδια με τα συμπτώματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ένα άλλο άτομο με διαφορετική φοβία, αν και εξαρτάται από τον άνθρωπο τον ίδιο που θα πάσχει από εκείνη. Συνήθως είναι τα παρακάτω:
Η κρεατινίνη είναι μία αζωτούχος  χημική ουσία  που αποτελεί υποπροϊόν του μεταβολισμού των μυών. Παράγεται καθημερινά από την κρεατίνη και αποβάλλεται από τον οργανισμό. Η φωσφορική κρεατίνη αποτελεί συστατικό των μυών η οποία κατά τη διάσπασή της προμηθεύει τα κύτταρα με ενέργεια και έτσι δημιουργείται η κρεατινίνη. Η κρεατινίνη περνάει στο αίμα και φτάνει στα νεφρά. Τα νεφρά τη διυλίζουν και την απομακρύνουν μέσω των ούρων. Για να μεταβολιστεί σωστά η κρεατινίνη απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος και η καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.
Είναι το «νούμερο ένα καθαρτικό», πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Α, φυτικές ίνες και σίδηρο. Προσφέρουν ταυτόχρονα βακτήρια που είναι ευεργετικά για τα έντερα, τα οποία κάνουν θαυμάσια δουλειά στο καθαρισμό του παχέος εντέρου.   Πηγή:https://tinyurl.com/y9xe7337
Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας.
Όποιος έχει προσπαθήσει να χάσει τα περιττά του κιλά, ξέρει καλά πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Η απάντηση δεν είναι απλή, διότι ως φαίνεται υπεισέρχονται πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες.
Λουίζα ή λεμονόχορτο ή κιτρίοσμος, αλλιώς λιππία.Τον 17ο αιώνα κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη μέσω των Ισπανών, όπου με τα άνθη του φυτού έφτιαχναν άρωμα. Σύντομα όμως ανακαλύφθηκαν και οι θεραπευτικές ιδιότητες που προκύπτουν, τόσο από τα φύλλα όσο και από τα άνθη, κατατάσσοντας την λουίζα στα φαρμακευτικά βότανα.
Πολλές ορμόνες συμβάλλουν στο λίπος της κοιλιάς, αλλά καμία δεν αποδεικνύεται πιο ισχυρή από την ινσουλίνη, την ορμόνη αποθήκευσης του λίπους σας.
Το «μυστικό», αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε έτσι, κρύβεται στη ράτσα της κότας και μόνο σ’ αυτό. Πρόκειται για μία σπάνια φυλή, την Araucana, που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και κύριο χαρακτηριστικό της είναι πως οι κότες γεννούν πράσινα καθώς και μπλε αυγά. Πολλοί θεωρούν πως τα συγκεκριμένα έχουν χαμηλότερα ποσοστά χοληστερίνης, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Οσον αφορά τη γεύση και το μέγεθός τους, δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα αυγά.   Παίζει ρόλο το χρώμα των αυγών; Λευκά ή καφέ ή γαλάζια ή πράσινα;   Πολλοί είναι οι «μύθοι» γύρω από το χρώμα των αυγών. Κάποιοι προτιμούν τα καφέ γιατί πιστεύουν πως είναι από αλανιάρες κότες και πιο υγιεινά. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Το χρώμα του κελύφους του αυγού καθορίζεται από τα γονίδια της κότας, όπως ακριβώς καθορίζεται το χρώμα των μαλλιών μας από τα γονίδια των γονέων μας. Δηλαδή, οι κότες με άσπρα φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν άσπρα αβγά, ενώ αυτές που έχουν καφετί-κόκκινο φτέρωμα και κόκκινους λοβούς αυτιών κάνουν καφέ αυγά. Υπάρχουν βέβαια και αυτές που κάνουν, πράσινα, μπλε ή διάστικα αυγά (γεμάτα βούλες).   Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια διαφορά, ως προς τη γεύση και τη θρεπτική αξία. Από εκεί και πέρα, το μέγεθος του αυγού καθορίζεται από την ηλικία της κότας, με τις κότες μεγαλύτερης ηλικίας να γεννούν συνήθως μεγαλύτερου μεγέθους αυγά. Ως προς τη θρεπτική τους αξία, τα αυγά διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το μέγεθός τους. Ενα μικρό αυγό έχει συνήθως λιγότερο ασπράδι και περισσότερο κρόκο, ενώ ένα πολύ μεγάλο αυγό παρέχει περίπου 27 παραπάνω θερμίδες και 2 επιπλέον γραμμάρια πρωτεΐνης από ένα μέτριο αυγό. Η γεύση δεν διαφέρει ουσιαστικά ανάμεσα στα μικρότερα και τα μεγαλύτερα αυγά.   Πηγή:https://tinyurl.com/yakvn5vr
Είναι αλήθεια. Τα ενδύματα παρέχουν την καλύτερη προστασία από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Οι μπλούζες με κοντό μανίκι είναι συγκριτικά καλύτερες σε σχέση με τις αμάνικες καθώς επίσης και τα ενδύματα με πυκνή ύφανση.
Σελίδα 1 από 14

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο