Blog

Panna Cotta με Γάλα καρύδας & γιαούρτι από τον Θοδωρή Μήτση

Γράφει η
Ταιριάζει όμορφα με κομπόστα βατόμουρο!
Συστατικά
 
100 ml γάλα αμυγδάλου
 
200 ml γάλα καρύδας
 
3½ φύλλα ζελατίνης
 
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 
113 gr ακατέργαστου οργανικού μελιού
 
425 gr απλό ελληνικό γιαούρτι
 
 
Εκτέλεση
  
Βάζουμε γάλα σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.Δέκα λεπτά είναι αρκετά ώστε η ζελατίνη να γίνει υγρή. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας και το γάλα αμυγδάλου. Προσθέτουμε τη βανίλια και το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υγρό μίγμα ζελατίνης + γάλακτος και χτυπάμε δυνατά μέχρι να διαλύθει πλήρως η ζελατίνη.Στη συνέχεια βγάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και προσθέτουμε στο μίγμα το γιαούρτι.Μοιράζουμε σε 6 μπολ ή ποτήρια και τα βάζουμε στη συνέχεια στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.Η υπέροχη panna cotta με γάλα καρύδας και γιαούρτι διατηρείται για 2 έως 3 ημέρες στο ψυγείο.
 
 
 
 

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο