Blog

Διατροφή

Σας παρουσιάζουμε θέματα, ιδέες και νέα σχετικά με την σωστή διατροφή & τις διατροφικές συνήθειες. Πολύ συχνά προσθέτουμε ενδιαφέρουσες συνταγές που μας κάνουν καλό και βελτιώνουν την υγεία μας.

Muffins μπανάνας στο μπλέντερ; Ναι, μπορείτε να το κάνετε. Και δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο: Βάλτε όλα τα κύρια συστατικά στο μπλέντερ και... χτυπήστε τα. Μπόνους: Αυτά τα muffins είναι απολύτως ασφαλή για τους δυσανεκτικούς στη γλουτένη.
Η μαστίχα έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 2.500 χρόνια ως παραδοσιακό ελληνικό φάρμακο για τη θεραπεία αρκετών καταστάσεων, όπως η γαστραλγία και τα πεπτικά έλκη.
Η υγιεινή και επαρκής διατροφή, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει συγκεκριμένους διατροφικούς παράγοντες, συμβάλλει σημαντικά στην εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία και γενικότερα στην υγεία του κεντρικού νευρικού συστήματος, επηρεάζοντας κατά αυτό τον τρόπο τη διάθεση και ψυχική μας υγεία.
Ένα γλυκόξινο συνοδευτικό για ψητά αλλά το χρησιμοποιούμε και σαν ντιπ για λαχανικά,τυριά και κριτσίνια, με καταγωγή από την Ινδία του 19ου αιώνα. Το φτιάχνουμε, με πιπεριές, μήλα, κρεμμύδια, σκόρδο, ξύδι, τομάτες, ζάχαρη και μπαχαρικά συχνά περιέχει και εξωτικά φρούτα με γνωστότερη εκδοχή το τσάτνυ με μάνγκο. Μερίδες 1κιλό chantney Χρόνος προετοιμασίας περίπου 10λεπτά Χρόνος μαγειρέματος 90λεπτά
Η γκρανόλα (granola) είναι θρεπτικό πρωινό ή σνακ με βάση την βρώμη. Μαζί με τη βρώμη, αναμειγνύονται διάφοροι ξηροί καρποί, ρύζι, αποξηραμένα φρούτα και σπόροι για προσθήκη επιπλέον θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Για να υπάρξει συνοχή και να μπορούν όλα τα υλικά να δέσουν προστίθεται έλαιο, συνήθως ηλιέλαιο ή σπορέλαιο και γλυκαντικές ύλες, όπως μελάσα, ζάχαρη, μαύρη ζάχαρη, μέλι κ.α. Η γκρανόλα μπορεί να προστεθεί σε γάλα, χυμό, smoothie και γιαούρτι, ή να καταναλωθεί σκέτη.
Πίτσα με ψητό τυρί: ιδανικό για εκείνους που τους πιάνει μια λαχτάρα για πίτσα,αλλά είναι πολύ πεινασμένοι για να περιμένουν τα 30-40 λεπτά για την παράδοση!
Συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι έχω καιρό να αναρτήσω συνταγή που να περιέχει κόκκινο κρέας! Ίσως επειδή και εμείς δεν το έχουμε πολύ συχνά στο μενού μας… Βλέπετε παίρνουμε τάπερ μαζί μας στη δουλειά και τις περισσότερες φορές τα μπιφτέκια και η μπριζόλα δεν μας ικανοποιούν όταν τα ξαναζεσταίνουμε στην ώρα του μεσημεριανού.
Είναι νόστιμα τρώγονται παγωμένα και είναι ιδανικά για να συνοδέψετε το παγωμένο κρασί ή το cocktail σας.Παίρνουμε φύλλα ρυζιού τα βουτάμε σε χλιαρό νερό για 20'' και τα γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας.
Έχετε μυρίσει ποτέ φρέσκο βασιλικό;Σίγουρα, έχετε. Αλλά σε περίπτωση που χρειάζεστε μια υπενθύμιση, μυρίζει εκπληκτικά. Αρωματίζει όλη την κουζίνα σας.Αυτή η απλή βινεγκρέτ έχει μόλις 7 συστατικά (μετρώντας το αλάτι και το πιπέρι!) Και μπορεί να γίνει σε περίπου 2 λεπτά.
Με τα συχνά και μικρά γεύματα διατηρούμε το σώμα μας σε αναβολική φάση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, του επιτρέπουμε να αποκτήσει τη μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και να απαλλαγεί από το λίπος. Αντιθέτως, αν κάνουμε μεγαλύτερα γεύματα τα οποία απέχουν αρκετή ώρα μεταξύ τους, εισάγουμε το σώμα μας στην αποκαλούμενη καταβολική φάση, όπου δεν καίμε εύκολα λίπος, αλλά καθίσταται πιθανότερο να κάψουμε τους μυϊκούς ιστούς μας.
Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε από τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Το σωματικό βάρος είναι εύκολη υπόθεση αν τα έχετε βρει με τον εαυτό σας!   Διαβάζετε...“Οι υδατάνθρακες μπορεί να σας κάνουν κακό. Οι πρωτεΐνες μπορεί να σας κάνουν καλό. Να τρώτε αυτό, όχι εκείνο”.Με όλες αυτές τις συμβουλές που κυκλοφορούν όσον αφορά τα διατροφικά προγράμματα και τις δίαιτες που είναι στην μόδα, ποιoν μπορείτε να εμπιστευτείτε; Τι είναι αυτό που θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα;
Το παραδοσιακό γλύκισμα του Καναδά φτιάχνεται από σιρόπι σφενδάμου και πάγο. Το σιρόπι βράζεται και μετά το περιχύνουν σε φρέσκο θρυμματισμένο πάγο, όπου η κρύα θερμοκρασία το παγώνει. Το σερβίρουν σε μικρά ξυλάκια. Συνοδεύει τον καφέ, το τσάι, τα ντόνατς ή ακόμα και αλμυρές πίκλες.   Πηγή:https://tinyurl.com/y7d3t3rh
Υπάρχουν φορές που στερούμαστε τα κατάλληλα υλικά για να φτιάξουμε ένα αξιοπρεπές ποτό.Μια σειρά όμως από νηφάλια -και ευφάνταστα- μυαλά επικεντρωμένα στο πρόβλημα βρίσκουν τη λύση στη στιγμή!
Χρησιμοποιείται τριμμένο ή ολόκληρο, σε γλυκιές αλλά και αλμυρές συνταγές, αυτό το θερμό και ιδιαίτερα αρωματικό μπαχαρικό χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο από τις σκανδιναβικές χώρες, έως την Ινδία και τη Μέση Ανατολή. 
12  Μεριδες     Συστατικά: 1 κιλό φράουλες καθαρισμένες 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
Δύο είναι οι ονομασίες που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, εκτροφής και παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Και οι δύο προέρχονται από ελληνικές λέξεις. Πρόκειται για τα βιολογικά προϊόντα και τα οργανικά προϊόντα.   Οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιούν την αντίστοιχη ελληνική ονομασία, βασισμένη στον όρο βιολογικά. Αντίθετα, οι αγγλόφωνες χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο) χρησιμοποιούν τον όρο οργανικά προϊόντα. Πιο αναλυτικά, έχουμε:
Είναι στο τραπέζι μας σχεδόν κάθε μέρα. Μερικοί το λατρεύουν, μερικοί το αποφεύγουν, μερικοί το ξορκίζουν. Εκτός από το να νοστιμίζει τα πιάτα μας κάνει καλό ή κακό;  Τί λένε οι μελέτες;
Πως θα φτιάξετε το δικό σας “banana boat”;Εύκολα!!!
Cocktail caipinha φράουλα - το εθνικό ποτό της Βραζιλίας σε μια παραλλαγή χρώματος και γεύσης. Προσθέτουμε φράουλα στη συνταγή του κλασικού κοκτειλ caipirinha και είναι έτοιμο...
Συστατικά   Μία μεσαία γλυκοπατάτα (περίπου 400 γραμμάρια) 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι γ.ό.χ. χωρίς γλουτένη) 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (ή μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη) ½ κ.γ. αλάτι + λίγο παραπάνω για το βράσιμο
Έχω πειραματιστεί πρόσφατα με το έλαιο κάνναβης για να ανακουφιστώ από το άγχος και την αϋπνία μου. Το έλαιο αυτό είναι αρκετά εύκολο να το πάρεις μόνο του, αλλά επειδή εγώ ξεχνάω ...έφτιαξα αυτές τις σοκολατένιες μπουκιές για να με βοηθήσουν να το θυμηθώ ?
Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο… λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία. Η εποχικότητα κάθε τροφής τείνει να αλλοιωθεί με την εντατική καλλιέργεια ανεξαρτήτως εποχής, καθώς η ζήτηση για όλες τις τροφές όλες τις εποχές του έτους ολοένα αυξάνεται.
Υλικά 1/2 κιλό ντομάτες 7 – 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κρεμμύδι μέτριο ½ ματσάκι μαϊντανό
Πρόκειται για ένα προϊόν παραδοσιακό που παρασκευάζεται ιδιαιτέρα στην Μακεδονία και την Θράκη. Το όνομα του σημαίνει «καβουρντισμένο» και κυριολεκτικά πρόκειται για σιγο-ξεροψημένο κρέας. Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή και η διάθεση του στα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ είναι ακόμα πιο  διαδεδομένη, το καταναλωτικό κοινό όμως φοβάται να τον δοκιμάσει. Ο λόγος; Ο καβουρμάς θεωρείται ότι έχει πολλές θερμίδες και πολύ αλάτι, ενώ κυριαρχεί η εντύπωση ότι παρασκευάζεται από πολύ λιπαρό χοιρινό κρέας.
Σελίδα 1 από 10
Το καλάθι είναι άδειο