Blog

Το μαγνήσιο είναι από τα πιο σημαντικά μεταλλικά στοιχεία στο σώμα μας και είναι απαραίτητο για την καλή μας υγεία. Λειτουργεί συνδυαστικά με τα υπόλοιπα μεταλλικά στοιχεία, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και νάτριο, κυρίως για το σχηματισμό και την διαμόρφωση της ανθεκτικότητας των οστών, αλλά παράλληλα συμμετέχει σε περισσότερες από 300 διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα.
Συστατικά   1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
Η αγαύη είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται εγγενώς στα νότια των ΗΠΑ, στη Νότια Αμερική και κυρίως στο Μεξικό. Ενώ πρόσφατα άρχισε να γίνεται γνωστή η αγαύη παγκοσμίως, ωστόσο έχει χρησιμοποιηθεί στο Μεξικό για εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) χρόνια.
Δε θυμάμαι ποτέ στα 26 χρόνια που ζω να έχω πιει καφέ, εκτός από δύο-τρεις φορές, καθαρά δοκιμαστικές. Δε μου άρεσε ποτέ, τον θεωρώ πικρό ρόφημα και τις φορές που είχα πιει, δεν αισθανόμουν μετά καλά.
Το Puri (poori, boori, Κανάντα: ಪೂರಿ (Πουρί), Punjabi: ਪੁੜੀ (Pudi), Χίντι: Puri, Νεπαλέζικα: पूरी (επε), Assamese: পুৰি, Ούρντου: پوری (επε), Τελούγκου: పూరి (Πουρί), Ταμίλ: பூரி (Πουρί), Μαλάγιαλαμ: പൂരി, Ορίγια: ପୁରି (Luchi / puri), είναι ένα άζυμο τηγανητό ινδικό ψωμί, που συνήθως καταναλώνεται στην ινδική υποήπειρο.
Kaiseki: η κορυφαία εκδοχή της ιαπωνικής κουζίνας!
«Όσο πιο πολύ νερό πίνετε τόσο πιο πολύ βοηθάτε το συκώτι σας να κάνει σωστά τη δουλειά του, να μεταβολίζει δηλαδή το λίπος, όπως επίσης και τα νεφρά σας να καθαρίζουν τις τοξίνες από το αίμα».
Σαλιβουρία (Ginkgo Biloba)   Η χρήση των φύλλων του Ginkgo Biloba (σαλιβουρία ή  Ginkgo biloba) στην ιατρική πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα το 2800 π.Χ. Κλινικά δεδομένα έδειξαν ότι το Ginkgo Biloba είναι αποτελεσματικό στην αύξηση της ροής του αίματος στα άκρα και τον εγκέφαλο.
Espresso κανονικός Φτιάχνεται από πολύ αλεσμένο και καβουρδισμένο καφέ σε αναλογία 7-9 γρ. Καφέ με νερό υψηλής πίεσης στους 93-96ο C. Σερβίρεται σε φλιτζανάκι 40-50ml
Στην Ελλάδα καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό γνωστό ως "ρολόι" ή "ρολογιά" , όμως ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους βοτανολόγους της Ευρώπης από τον 16ο αιώνα οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν ευρέως στα παρασκευάσματά τους.
  Η βιβλιογραφία λέει ότι το παστράμι είναι εβραϊκής έμπνευσης αλλαντικό μόσχου και πως η τεχνική παρασκευής του ταξίδεψε στην Αμερική μαζί με Εβραίους της Ρουμανίας τον 19ο αιώνα. Η λέξη είναι δάνειο από την τουρκική «pastirma», που θυμίζει τον δικό μας παστουρμά.
Οι ντόπιοι αλλά και πολύ θαρραλέοι τουρίστες αψηφούν τους κινδύνους που κρύβουν αυτά τα φαγητά και συνεχίζουν να τα καταναλώνουν.
Το μαύρο αλάτι Χαβάης: είναι ένα παραδοσιακό θαλασσινό αλάτι από τη Χαβάη.Το μαύρο του χρώμα το οφείλει στον άνθρακα που προστίθεται. Συλλέγεται με το χέρι πάνω από τις λίμνες που σχηματίζονται στο έδαφος από ροές λάβας.
Το σεβίτσε (ceviche) είναι μια μέθοδος μαγειρικής που χρησιμοποιεί την οξύτητα του χυμού των εσπεριδοειδών (ή χυμού φρούτων που έχουν υποστεί ζύμωση) προκειμένου να μετουσιώσει τις πρωτεΐνες της σάρκας των θαλασσινών ή ψαρικών σε στάδιο που είναι εύκολα βρώσιμες, μοιάζοντας σε υφή και σύνθεση με το αποτέλεσμα μιας ήπιας θερμικής επεξεργασίας.
Ροδάκινα,ζάχαρη και 3 φακελάκια μαύρο τσάι. 
Τα μούρα έχει αποδειχθεί ότι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα, προφυλάσσουν την υγεία του εντέρου και ενισχύουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Εντάξτε τα, λοιπόν, στη διατροφή σας με διάφορους τρόπους και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές τους δράσεις.
Το Khachapuri (χατσαπούρι) είναι ένα παραδοσιακό γεωργιανό ψωμί γεμιστό με ένα συγκεκριμένο μαλακό τυρί γνωστό ως Sulguni από την περιοχή Samegrelo της Γεωργίας. Το Sulguni είναι τυρί από αγελαδινό ή βουβαλίσιο ή κατσικίσιο γάλα που έχει ελαφρώς ξινή, μετρίως αλμυρή γεύση και ελαστική όψη παρόμοια με την μοτσαρέλα ή το χαλούμι. Μπορεί να είναι φρέσκο ή καπνιστό και χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα εκτός από το τυρόψωμο. Το Khachapuri θεωρείται ένα από τα εθνικά πιάτα της Γεωργίας.
Σελίδα 1 από 56

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο