Blog

Δράσεις

Βρείτε στο site μας οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες στήριξης στο εξειδικευμένο έργο που επιτελούν. Προωθήστε και εσείς με τη σειρά σας αυτές τις εθελοντικές δράσεις και γίνετε μέρος μιας ανθρωπιστικής αλυσίδας που στόχο έχει την πληροφόρηση, την εκπαίδευση, την πρόληψη, την υποστήριξη και την αφύπνιση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Το Ετήσιο Δείπνο του διοργάνωσε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), στον ειδυλλιακό χώρο του Ble στον Άλιμο,  με την παρουσία περισσοτέρων των 400 καλεσμένων. Υποστηρικτές και φίλοι του Οργανισμού, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ζωής της χώρας καθώς και πλήθος επωνύμων από τον καλλιτεχνικό χώρο και τα media έζησαν μια μαγική και άκρως συγκινητική βραδιά.  
Δωρεάν μαστογραφίες, με κράτηση θέσης για εξέταση, πραγματοποιεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού, ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης της υγείας. Οι μαστογραφίες διενεργούνται σε συνεργασία με το ογκολογικό νοσοκομείο "Αγιοι Ανάργυροι", μέσω ΕΔΔΥΠΠΥ.
Δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων.
Ενημερωτική εκδήλωση του κοινού με θέμα: «Αγγειακά και φλεβικά νοσήματα: Διάγνωση-πρόληψη και αντιμετώπιση» και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τις αγγειακές παθήσεις θα πραγματοποιηθoύν από το Αγγειοχειρουργικό Τμήμα της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ. του Νοσ. «ΑΧΕΠΑ», το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016, από τις 16.30 μέχρι τις 20.00, στο αμφιθέατρο και στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.
Με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της Οστεοπόρωσης η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, μέλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, δίνει την δυνατότητα για δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό.
Δωρεάν εμβολιασμό για τους πολίτες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου, στο πλαίσιο πρόληψης της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας
Δωρεάν προληπτικές κλινικές εξετάσεις μαστού και υπερηχογράφημα θα πραγματοποιούνται την Τρίτη 1η και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, από τον δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας.
Να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα», προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από οκτώ έως δώδεκα ετών το Μουσείο Ακρόπολης, την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου.
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Όλοι Μαζί Μπορούμε διοργανώνουν τον «30ο Γύρο Αθήνας», ο οποίος αποτελεί τη μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης για μικρούς και μεγάλους και αποτελεί θεσμό για την πόλη μας.
Δωρεάν σπιρομετρήσεις και ενημέρωση για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας θα προσφέρει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου, ενώ ομάδα με πάνω από 230 δρομείς θα τρέξει διαδίδοντας το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!».
Η Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ) και ο Οργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν για το κοινό στις 14 και 15 Οκτωβρίου δωρεάν εξετάσεις από τους ιατρούς και στοματολόγους της εταιρείας της στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση για τους διάφορους τύπους καρκίνου που αναπτύσσονται στην περιοχή.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ο Δήμος Βύρωνα συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο του προγράμματος BE ACTIVE, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 ποδηλατική δράση, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
H Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, του οποίου ο Δήμος είναι μέλος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης της Οστεοπόρωσης, ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και διενεργεί εξετάσεις.
Εκδήλωση με στόχο την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, με παράλληλη δωρεάν μέτρηση σακχάρου, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων των εγκαταστάσεών του (Βασ. Όλγας 162 και 25ης Μαρτίου) από τις 10.00 έως τις 13.00. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος» και με την εθελοντική συμμετοχή των φοιτητριών νοσηλευτικής, Κωνσταντίνας Ηλιάδου και Δέσποινας Μπανιώτη.
Δωρεάν θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας κατά το Σαββατοκύριακο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 24-25 Σεπτεμβρίου.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προγραμματίζει στα μέσα του Σεπτεμβρίου προκαταρκτικές εκδηλώσεις στo πλαίσιo της Βραδιάς του Ερευνητή 2016 στις εγκαταστάσεις του στο Θησείο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος με την συνεργασία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου (ΚΜΜ) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις φιλοδοξώντας να προσελκύσει ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό και να αποτελέσει σημείο συνάντησης στην καθημερινότητα όλων μας.
Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 1 έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας, που στεγάζεται στο κτίριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας.
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σας προσκαλεί να μυηθείτε στα μυστικά της yoga και να ζήσετε μία ξεχωριστή εμπειρία στα πάρκα της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, YogaWorks πιστοποιημένης δασκάλας 200Η (RYT 200H) Σοφιάννας Στασινού.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πάντοτε πιστός στο ραντεβού του με τους μικρούς αναγνώστες, συμμετέχει και φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που πραγματοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο. Η φετινή εκστρατεία έχει θέμα “Γίνε εξερευνητής του Κόσμου” και συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την Πέμπτη 16 Ιουνίου και για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, αλλά και η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ). Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη. Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση να γίνει προεγγραφή στα τηλέφωνα 210 8810884 & 2108846009 για την Κεντρική Βιβλιοθήκη και στο 210 6929736 για την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από 13 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου.
Δωρεάν κλινική εξέταση θυρεοειδούς και ενημέρωση για τους κατοίκους της Αθήνας, διοργανώνει την Τρίτη 24 Μαΐου ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Τμήμα Θυρεοειδούς της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας (ΕΕΕ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του θυρεοειδούς.
Σελίδα 1 από 4

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο